Wetgeving

Wetgeving

Regelgeving voor het rijden van Segway-Ninebot producten in België

Een Segway-product heeft hetzelfde statuut als een fiets in België. U mag dus rijden waar de fiets mag rijden. Een helm is niet verplicht maar wordt wel aangeraden voor uw veiligheid.

De Belgische wetgever verhoogde recent de bepaalde maximumsnelheid voor gemotoriseerde voortbewegingstoestellen van 18 km/u naar 25 km/u. De Wet wordt hiermee aangepast aan de Europese regelgeving en is van toepassing sinds 31 mei 2019.

Nieuwe wetgeving vanaf 31 mei 2019

In de praktijk was het zo dat de meeste elektrische steps en andere voortbewegingstoestellen al snelheden tot 25 km / uur haalden, gelet de Europese typegoedkeuring al wel toeliet om deze producten zo te ontwerpen. De Belgische verkeerswetgeving liep hierop achter en moest dus dringend worden aangepast.

Dankzij de harmonisering van de wetgeving zullen de gemotoriseerde voortbewegingstoestellen die tot 25 km / uur halen nu zonder problemen of discussie de openbare weg op kunnen.

*De Segway KickScooter GT2P mag alleen worden gebruikt op racebanen en/of privé-eigendom. Volg de lokale voorschriften a.u.b.