[hero] Over ons merk

Het verhaal van Segway-Ninebot

Over ons merk

Hoe het allemaal begon

Op een dag zag uitvinder Dean Kamen een jonge man in een rolstoel die moeite had om over een stoeprand te komen. Kamen realiseerde zich dat het probleem niet zozeer aan de rolstoel zelf lag, maar aan het feit dat de wereld is gebouwd voor mensen die hun evenwicht kunnen bewaren. Vervolgens creëerde hij met zijn team het Independence IBOT™ Mobility System, een zelfbalancerend mobiliteitsapparaat dat gebruikers in staat stelt om trappen op en af te gaan, en oneven oppervlakken te kunnen beheersen. Daarna is de gedachte ontstaan dat zo'n evenwichtsapparaat voor veel meer mensen mogelijkheden biedt.

Onze inspiratie voor de naam ‘Segway’ komt van het woord segue, dat vertaald kan worden als "vlotte overgang van de ene staat naar de andere". Segway transformeert een persoon in meer dan een gewone voetganger; het stelt hem/haar in staat om verder weg te gaan, duurzaam te bewegen en meer mee te nemen.

Hoe dynamische stabilisatie werkt

Als je opstaat en naar voren leunt zal je niet meteen omvallen. Je hersenen weten dat je uit balans raakt, omdat de vloeistof in je binnenoor verschuift. Dit stimuleert je om je voet naar voren te zetten en zo een mogelijke val te voorkomen.

Segway doet eigenlijk precies hetzelfde, behalve dat onze voertuigen wielen hebben in plaats van benen, een motor in plaats van spieren, een verzameling van microprocessors in plaats van een brein en een set van geavanceerde tilt- en gyroscopische sensoren in plaats van een evenwichtssysteem in het binnenoor. Net als je hersenen weet een Segway wanneer je naar voren leunt. Om het evenwicht te bewaren bewegen de wielen op precies de juiste snelheid waardoor je vooruit zal gaan.

Hou het groen

Als marktleider in elektrische mobiliteit is het altijd de visie van Segway geweest om duurzame korteafstandsalternatieven te maken. Vandaag de dag gebruiken steeds meer mensen de Segway als een milieuvriendelijk alternatief voor korte ritjes die doorgaans werden gemaakt met de auto of scooter. Doordat er geen uitstoot is tijdens het rijden kan een Segway-product ook perfect binnen gebruikt worden.

Het verhaal van Ninebot

Ninebot is een privébedrijf waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Beijing, China. In 2015 werd Ninebot strategisch samengevoegd met Segway, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Bedford, de Verenigde Staten. Het gecombineerde bedrijf richt zich op onderzoek, ontwikkeling, ontwerp, productie, distributie en verkoop van transportproducten voor korte afstanden, met strategische hoofdkantoren in de Verenigde Staten, Nederland en Beijing, en productiecentra in de Verenigde Staten en China.

Segway en Ninebot zijn toegewijd om robotische oplossingen, zoals spraakbediening en gezichtsherkenning, voor zowel bestaande technologieën als toekomstige concepten te integreren in het dagelijks leven. We willen producten maken die interactief zijn en een slimmere manier van leven stimuleren.

Tijdlijn

1999 – Segway Inc is de marktleider in innovatie van persoonlijk vervoer

2002 – Eerste Segway Personal Transporters (PT) worden verkocht op Amazon.com

2005 – Segway Cross-Terrain Transporter wordt gelanceerd

2013 – Ninebot wordt gevestigd in Beijing, China

2014 – De driewielige Segway PT wordt gelanceerd – SE-3 Patroller, voor de openbare veiligheidsmarkt

2014 - Ninebot lanceert Ninebot E+

2015 - Segway en Ninebot bundelen hun krachten

2015 - Ninebot by Segway lanceert miniPRO en ONE E+

2016 - Ninebot by Segway lanceert ONE S2 – de opvolger van de Ninebot by Segway ONE E+

2016 - Segway Europe HQ wordt geopend in Amsterdam, Nederland

2017 - Segway-Ninebot lanceert Segway miniLITE en S-PLUS

2017 - Segway-Ninebot kondigt de komst aan van zijn nieuwste product, de Ninebot KickScooter van Segway. Deze elektrische kickscooters, waaronder de ES1-, ES2- en ES4- modellen, zullen binnenkort de populariteit van de deel(kick)scooters op gang brengen."

2019 - Segway Powersports onthult drie nieuwe series terreinwagens met hybride aandrijving op de EICMA in Milaan, waarmee ze hun intrede doen in de motorsportindustrie.

2020 - Segway-Ninebot zet zijn groei voort en gaat naar de beurs met een notering op de Shanghai Stock Exchange (SSE).

2021 - Segway-Ninebot Europe waagt zich op de L1e-B-scootermarkt in Europa en introduceert zijn elektrische eScooters en eMoped.

2021 - Segway Robotics introduceert de Navimow grasmaaiers op de Europese markt.

2022 - Segway-Ninebot bereikt een belangrijke mijlpaal met de productie van in totaal 10 miljoen KickScooters wereldwijd.

2022 - Het bedrijf blijft zijn KickScooter-assortiment uitbreiden met de introductie van een nieuwe premium categorie: de Segway P- en GT-serie.

2023 - De nieuwste KickScooter-modellen zijn uitgerust met intelligente functies en geïntegreerde richtingaanwijzers om aan de nieuwe regelgeving te voldoen. Dit omvat de E2-serie, de F2-serie en de opvolger van Europa's meest succesvolle KickScooter, de MAX G2.

2023 - Segway-Ninebot Europe betreedt de L3e-A1 markt met zijn elektrische Segway eScooter E300SE.