Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

FAQ

Verschillende vervoersmaatschappijen hebben specifieke regelgeving met betrekking tot reizen met de Segway PT's. Sommige providers behandelen het als bagage of een hulpmiddel, anderen niet. In het algemeen worden de lithium-ion batterijen op Segway i2s en x2s als gevaarlijk materiaal aanzien en zijn ze niet toegestaan op commerciële vluchten. U kunt uw Segway PT verzenden via wegtransport. Neem contact op met een lokale vervoersmaatschappij voor meer informatie.

Ja. De Segway PT is waterafstotend zodat hij in nat weer kan rijden. Wees voorzichtig bij een glad wegdek, dit kan gevaarlijk zijn. Houd er rekening mee dat het apparaat niet is ontworpen om te worden ondergedompeld in water. Vermijd daarom dat de Segway PT wordt blootgesteld aan zware regenbuien en lange perioden van zware regenval.

Ja. Elke InfoKey controller kan in de ‘beginner’-instelling worden vergrendeld door het indrukken van een bepaalde reeks knoppen. U kunt ook de beginner- en standaardsnelheid en de ‘off’-tijd voor de standby-modus aanpassen. Verdere aanpassingen zijn mogelijk door de InfoKey controller te laten programmeren bij uw Segway retailer. De programmering van elke InfoKey controller is uniek en is een extra service die aangeboden wordt aan Segway klanten via de lokale distributeur.

Voor vragen omtrent verzekering kunt u contact opnemen met uw lokale distributeur.

Ja. De Segway PT batterijen verzenden vereist dat je 'hazmat' gecertificeerd bent. Alle grote bedrijven zijn gekwalificeerd om hazmat-materiaal te verzenden op een adequate en veilige manier. Neem contact op met uw plaatselijke dealer/distributeur om u hierbij te helpen.

Nee. Wij produceren alleen SE producten. Deze omvatten de Segway PT i2 SE en x2 SE.

Ja. De Segway PT stelt een gewichtsbegrenzing voor de veiligheid van de bestuurder en om het risico van schade aan de Segway PT verminderen. Een bestuurder mag niet minder dan 45 kg wegen. Het maximale gewicht van de Segway PT (die de rijder en alle bagage omvat) is 117 kg. Het totale gewicht van de volledige bagage mag niet meer bedragen dan 4,5 kg.

Elk Ninebot by Segway zelfbalancerende voertuig ondergaat echte rijtesten die worden uitgevoerd door testrijders voordat het product de fabriek verlaat. Dit om ervoor te zorgen dat het product voldoet aan kwaliteitsnormen van Ninebot by Segway 's. Er kunnen daardoor enkele markeringen op de pedalen te vinden zijn, of u kunt lichte markeringen op de band zien. De meterstand kan ook niet 0 bedragen (1 km - 15 km). Je hoeft je hierover geen zorgen te maken want het is in feite een nieuw voertuig. We doen er gewoonweg alles aan om de kwaliteit en veiligheid van de producten continu te bevestigen.

We vinden het leuk om in contact te blijven en je op de hoogte te houden van het laatste Segway nieuws en onderhouden verschillende social media-kanalen. Volg ons vandaag nog!

Segway wil graag samenwerken met enthousiaste en gedreven ondernemers om ons wereldwijde netwerk van dealers en distributeurs verder uit te breiden. Neem contact op met sales@segway.eu.com voor meer informatie.

U kunt uw Segway PT schoonmaken met milde zeep en water. Gelieve geen gebruik te maken van een hogedrukreiniger of een hogedrukspuit en zorg ervoor dat het water uit de buurt van het laadgedeelte blijft. We bevelen geen producten aan die beschermen en extra glans geven, omdat deze producten de bandentractie kunnen verminderen en het risico op vallen kunnen vergroten.

Uw Segway dealer/distributeur zal uw machine(‘s) voor u registreren binnen 72 uur na aankoop. Als u vragen heeft over de garantie, neem dan rechtstreeks contact op met uw lokale dealer.

Gebruik een standaard stopcontact om de Segway PT op te laden. Om de Segway PT volledig op te laden vanaf 0 heeft hij 8-10 uur nodig. U kunt uw Segway PT op elk moment opladen wanneer u dat wenst.

De Segway PT voelt de bewegingen van de bestuurder aan met de behulp van vijf microhoeksensoren en twee versnellingsmeters die de hoek van de PT 100 keer per seconde meten met betrekking tot de zwaartekracht. Hij balanceert de bestuurder door krachten toe te passen richting de grond toe in de richting waarin de bestuurder leunt. De LeanSteer technologie van de Segway PT stimuleert de bestuurder om te leunen en zich van punt A naar B te verplaatsen. Dit gebeurt door de zijwaartse helling van de bestuurder te meten, samen met de rolhoek van het platform, en zo voorwaarts te gaan. Beweeg het stuur en LeanSteer-frame voorzichtig in de richting die u wenst te gaan en voel hoe de Segway PT reageert.

Op een enkele lading kan Segway i2 38km rijden, terwijl de x2 een traject van maximaal 19 km kan afleggen. Houd in gedachten dat de reisafstanden afhankelijk zijn van bagage, rijstijl en terrein. Daarnaast zullen de batterijen opladen wanneer u naar beneden rijdt.

Elke Segway PT is uitgerust met twee instellingen, 'beginner'- of 'turtle'-modus en 'standaard'-modus. De ‘beginner’-modus is ingesteld op 13 km per uur en de ‘standaard’-modus is ingesteld om aan 20 km per uur.

Als gevolg van wisselkoersen, tarieven en andere belastingen, kunnen prijzen variëren. U kunt beste contact op te nemen met uw plaatselijke erkende Segway retailer via de ‘Vind ons’ pagina.

Segway en de Rechargeable Battery Recycling Corporation raden u aan om, voor het behoud van ons milieu, de batterijen in te leveren bij uw dichtstbijzijnde Segway dealer om gerecycled te worden.

De wetgeving varieert voor elk land. Neem voor vragen over regelgeving contact op met uw plaatselijke retailer.

Er zijn bepaalde problemen die u zelf kunt oplossen voordat u contact opneemt met uw dealer of distributeur. Raadpleeg de handleiding voor meer informatie.

De InfoKey controller is een sleutel en bediening voor uw Segway PT. Elke sleutel is uniek geprogrammeerd om de Segway PT te starten en te vergrendelen. Het biedt ook real-time informatie over batterij, snelheid en systeemprestaties. Daarnaast is het voorzien van een beveiligingssysteem om mensen te ontmoedigen met uw Segway te knoeien als die geparkeerd staat. De alarmfunctie is enkel bedoeld om te gebruiken wanneer u dichtbij genoeg bent om te reageren op het alarm.

Ga achter de Segway staan en til de achterkant van de rechter vloermat op tot u een barcode ziet. Er zal ook een 12-cijferig nummer staan op de onderkant van het toestel. Zorg ervoor dat u het opschrijft en op een veilige plaats bewaart.